|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 1 opakowanie | |
mleko | 2.5 szklanki | |
mąka ziemniaczana | 1 szklanka | |
cukier | 1 szklanka | |
mąka pszenna | 1.5 szklanek | |
mus jabłkowy | 1 opakowanie | |
jajko | 4 sztuki | |
budyń śmietankowy | 2 opakowania | |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
cukier waniliowy | 0.5 opakowań |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię utrzeć z cukrem i jajkami. |
Krok 2 |
Dodać mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy. |
Krok 3 |
Ciasto podzielić i większą część położyć na spód wysmarowanej Kasią blaszki o wymiarach 24 x 30 cm. |
Krok 4 |
Na wierzch wyłożyć jabłka oraz ugotowany budyń. |
Krok 5 |
Resztę ciasta zetrzeć na wierzch. |
Krok 6 |
Piec w temp. 200 stopni C przez ok. 40 min. (aż się zarumieni) |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |