Jabłecznik z budyniem

Wskazówki pieczenia:

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • mleko - 2.5 szklanki
  • mąka ziemniaczana - 1 szklanka
  • cukier - 1 szklanka
  • mąka pszenna - 1.5 szklanek
  • mus jabłkowy - 1 opakowanie
  • jajko - 4 sztuki
  • budyń śmietankowy - 2 opakowania
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • cukier waniliowy - 0.5 opakowań

Sposób przygotowania:

  1. Kasię utrzeć z cukrem i jajkami.
  2. Dodać mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy.
  3. Ciasto podzielić i większą część położyć na spód wysmarowanej Kasią blaszki o wymiarach 24 x 30 cm.
  4. Na wierzch wyłożyć jabłka oraz ugotowany budyń.
  5. Resztę ciasta zetrzeć na wierzch.
  6. Piec w temp. 200 stopni C przez ok. 40 min. (aż się zarumieni)