Jabłecznik z budyniem

0


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
mleko2.5 szklanki
mąka ziemniaczana1 szklanka
cukier1 szklanka
mąka pszenna1.5 szklanek
mus jabłkowy1 opakowanie
jajko4 sztuki
budyń śmietankowy2 opakowania
proszek do pieczenia2 łyżeczki
cukier waniliowy0.5 opakowań
Przygotowanie
Krok 1
Kasię utrzeć z cukrem i jajkami.
Krok 2
Dodać mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy.
Krok 3
Ciasto podzielić i większą część położyć na spód wysmarowanej Kasią blaszki o wymiarach 24 x 30 cm.
Krok 4
Na wierzch wyłożyć jabłka oraz ugotowany budyń.
Krok 5
Resztę ciasta zetrzeć na wierzch.
Krok 6
Piec w temp. 200 stopni C przez ok. 40 min. (aż się zarumieni)
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl