| |||||||||
| Składniki | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 1 opakowanie | |
| mleko | 2.5 szklanki | |
| mąka ziemniaczana | 1 szklanka | |
| cukier | 1 szklanka | |
| mąka pszenna | 1.5 szklanek | |
| mus jabłkowy | 1 opakowanie | |
| jajko | 4 sztuki | |
| budyń śmietankowy | 2 opakowania | |
| proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
| cukier waniliowy | 0.5 opakowań |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kasię utrzeć z cukrem i jajkami. |
| Krok 2 |
| Dodać mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy. |
| Krok 3 |
| Ciasto podzielić i większą część położyć na spód wysmarowanej Kasią blaszki o wymiarach 24 x 30 cm. |
| Krok 4 |
| Na wierzch wyłożyć jabłka oraz ugotowany budyń. |
| Krok 5 |
| Resztę ciasta zetrzeć na wierzch. |
| Krok 6 |
| Piec w temp. 200 stopni C przez ok. 40 min. (aż się zarumieni) |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |