JABŁECZNIK Z BUDYNIEM LUB KISIELEM

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

608

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 opakowanie

3 szklanki

1 szklanka

3 łyżki

2 łyżeczki

2 sztuki

nadzienie:

1.5 kilograma

2 opakowania

dekoracja:

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki wysypujemy na stolnicę i siekamy nożem do połączenia się.

Krok 2

Jabłka obieramy - ucieramy na tarce do ogórków.

Krok 3

Budyń lub kisiel gotujemy jak w przepisie.

Krok 4

Ciasto dzielimy na 2 części.

Krok 5

Pierwszą wykładamy na blaszkę, następnie jabłka, potem ugotowany budyń lub kisiel i drugą część ciasta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • JABŁECZNIK Z BUDYNIEM LUB KISIELEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • JABŁECZNIK Z BUDYNIEM LUB KISIELEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • JABŁECZNIK Z BUDYNIEM LUB KISIELEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • JABŁECZNIK Z BUDYNIEM LUB KISIELEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • JABŁECZNIK Z BUDYNIEM LUB KISIELEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • JABŁECZNIK Z BUDYNIEM LUB KISIELEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • JABŁECZNIK Z BUDYNIEM LUB KISIELEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej