| |||||||||
| Składniki | ||
| Ciasto: | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 1 opakowanie | |
| mąka pszenna | 3 szklanki | |
| cukier | 1 szklanka | |
| kwaśna śmietana | 3 łyżki | |
| proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
| jajko | 2 sztuki | |
| Nadzienie: | ||
| kwaśne jabłka | 1.5 kilogramów | |
| budyń śmietankowy | 2 opakowania | |
| Dekoracja: | ||
| cukier puder | 1 unit |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Wszystkie składniki wysypujemy na stolnicę i siekamy nożem do połączenia się. |
| Krok 2 |
| Jabłka obieramy - ucieramy na tarce do ogórków. |
| Krok 3 |
| Budyń lub kisiel gotujemy jak w przepisie. |
| Krok 4 |
| Ciasto dzielimy na 2 części. |
| Krok 5 |
| Pierwszą wykładamy na blaszkę, następnie jabłka, potem ugotowany budyń lub kisiel i drugą część ciasta. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |