JABŁECZNIK Z BUDYNIEM LUB KISIELEM

0


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
mąka pszenna3 szklanki
cukier1 szklanka
kwaśna śmietana3 łyżki
proszek do pieczenia2 łyżeczki
jajko2 sztuki
Nadzienie:
kwaśne jabłka1.5 kilogramów
budyń śmietankowy2 opakowania
Dekoracja:
cukier puder1 unit
Przygotowanie
Krok 1
Wszystkie składniki wysypujemy na stolnicę i siekamy nożem do połączenia się.
Krok 2
Jabłka obieramy - ucieramy na tarce do ogórków.
Krok 3
Budyń lub kisiel gotujemy jak w przepisie.
Krok 4
Ciasto dzielimy na 2 części.
Krok 5
Pierwszą wykładamy na blaszkę, następnie jabłka, potem ugotowany budyń lub kisiel i drugą część ciasta.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl