|
Składniki | ||
Ciasto: | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 1 opakowanie | |
mąka pszenna | 3 szklanki | |
cukier | 1 szklanka | |
kwaśna śmietana | 3 łyżki | |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
jajko | 2 sztuki | |
Nadzienie: | ||
kwaśne jabłka | 1.5 kilogramów | |
budyń śmietankowy | 2 opakowania | |
Dekoracja: | ||
cukier puder | 1 unit |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Wszystkie składniki wysypujemy na stolnicę i siekamy nożem do połączenia się. |
Krok 2 |
Jabłka obieramy - ucieramy na tarce do ogórków. |
Krok 3 |
Budyń lub kisiel gotujemy jak w przepisie. |
Krok 4 |
Ciasto dzielimy na 2 części. |
Krok 5 |
Pierwszą wykładamy na blaszkę, następnie jabłka, potem ugotowany budyń lub kisiel i drugą część ciasta. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |