JABŁECZNIK Z BUDYNIEM LUB KISIELEM
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 40 minut
  • 220 °C

Składniki:

    ciasto
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • mąka pszenna - 3 szklanki
  • cukier - 1 szklanka
  • kwaśna śmietana - 3 łyżki
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • jajko - 2 sztuki
  • nadzienie
  • kwaśne jabłka - 1.5 kilogramów
  • budyń śmietankowy - 2 opakowania
  • dekoracja
  • cukier puder - 1 unit

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie składniki wysypujemy na stolnicę i siekamy nożem do połączenia się.
  2. Jabłka obieramy - ucieramy na tarce do ogórków.
  3. Budyń lub kisiel gotujemy jak w przepisie.
  4. Ciasto dzielimy na 2 części.
  5. Pierwszą wykładamy na blaszkę, następnie jabłka, potem ugotowany budyń lub kisiel i drugą część ciasta.