| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| 8 żółtek utrzeć z Kasią i szklanką cukru, dodać mąkę i proszek do pieczenia, a na końcu pianę z 4 białek. |
| Krok 2 |
| Po wymieszaniu ciasto podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao. Następnie ubić pozostałe 4 białka z 1/2 szklanki cukru i wymieszać z wiórkami kokosowymi. |
| Krok 3 |
| Na blachę wyłożyć ciasto kakaowe, a na nie ubite białko z wiórkami kokosowymi. Następnie starte na grubej tarce jabłka (wymieszane z cukrem waniliowym). Warstwę jabłek pokryć białym ciastem. |
| Krok 4 |
| Piec prze godzinę w około 190 stopniach. Jeszcze gorące ciasto polać polewą. |
| Krok 5 |
| Polewa: wszystkie produkty gotować 5 minut ciągle mieszając. |