|
Składniki | ||
jabłka | 1 kilogram | |
jajko | 5 sztuk | |
Kostka do pieczenia Kasia | 20 dekagramów | |
cukier | 1.5 szklanek | |
mąka | 2 szklanki | |
wiórki kokosowe | 1 szklanka | |
śmietana | 5 łyżek | |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię, 5 żółtek i pół szklanki cukru utrzeć. |
Krok 2 |
Następnie dodać 5 łyżek śmietany i dalej ucierać, potem dodać 2 szklanki mąki zmieszanej z proszkiem do pieczenia i zamieszać. |
Krok 3 |
Wyłożyć ciasto na posmarowaną blachę, dać starte jabłka i razem zapiec 15 minut. |
Krok 4 |
Ubić białka z 1 szklanką cukru na sztywno, dodać kokos i wyłożyć na zapieczony placek z jabłkami. |
Krok 5 |
Piec jeszcze pół godziny. |
Krok 6 |
Ciasto piec w temperaturze 180 stopni. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |