Przygotowanie |
Krok 1 |
Białka jajek ubić na sztywną pianę, dodając pod koniec ubijania cukier. |
Krok 2 |
Dodać żółtka, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i aromat. |
Krok 3 |
Delikatnie wymieszać. |
Krok 4 |
Wyłożyć do tortownicy wysmarowanej Kasią i posypanej bułką. |
Krok 5 |
Piec około 30 minut. |
Krok 6 |
Jabłka pokroić w kostkę i podsmażyć. |
Krok 7 |
Do gorących wlać rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody galaretkę i wymieszać. |
Krok 8 |
Ostudzoną masę wyłożyć na biszkopt. |
Krok 9 |
Kremówkę ubić na sztywno z cukrem. |
Krok 10 |
Masę wyłożyć na wystudzone jabłka i całość schłodzić. |
Krok 11 |
Ciasto można udekorować startą czekoladą. |