| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Białka jajek ubić na sztywną pianę, dodając pod koniec ubijania cukier. |
| Krok 2 |
| Dodać żółtka, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i aromat. |
| Krok 3 |
| Delikatnie wymieszać. |
| Krok 4 |
| Wyłożyć do tortownicy wysmarowanej Kasią i posypanej bułką. |
| Krok 5 |
| Piec około 30 minut. |
| Krok 6 |
| Jabłka pokroić w kostkę i podsmażyć. |
| Krok 7 |
| Do gorących wlać rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody galaretkę i wymieszać. |
| Krok 8 |
| Ostudzoną masę wyłożyć na biszkopt. |
| Krok 9 |
| Kremówkę ubić na sztywno z cukrem. |
| Krok 10 |
| Masę wyłożyć na wystudzone jabłka i całość schłodzić. |
| Krok 11 |
| Ciasto można udekorować startą czekoladą. |