Jabłecznik z kremem

0


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
jajko4 sztuki
cukier1 szklanka
mąka1 szklanka
proszek do pieczenia1 łyżeczka
aromat śmietankowy
Masa:
jabłko1.5 kilogramów
galaretka1 opakowanie
cukier0.5 szklanek
Masa śmietanowa:
kremówka0.5 litrów
cukier puder1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Białka jajek ubić na sztywną pianę, dodając pod koniec ubijania cukier.
Krok 2
Dodać żółtka, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i aromat.
Krok 3
Delikatnie wymieszać.
Krok 4
Wyłożyć do tortownicy wysmarowanej Kasią i posypanej bułką.
Krok 5
Piec około 30 minut.
Krok 6
Jabłka pokroić w kostkę i podsmażyć.
Krok 7
Do gorących wlać rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody galaretkę i wymieszać.
Krok 8
Ostudzoną masę wyłożyć na biszkopt.
Krok 9
Kremówkę ubić na sztywno z cukrem.
Krok 10
Masę wyłożyć na wystudzone jabłka i całość schłodzić.
Krok 11
Ciasto można udekorować startą czekoladą.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl