|
Składniki | ||
Ciasto: | ||
mąka | 40 dekagramów | |
cukier | 5 łyżek | |
proszek do pieczenia | 2.5 łyżeczki | |
Kostka do pieczenia Kasia | 1 opakowanie | |
jajko | 4 sztuki | |
sól | 1 szczypta | |
gęsta śmietana | 2 łyżki | |
Piana: | ||
cukier | 1 szklanka | |
białko | 4 sztuki | |
cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
Nadzienie: | ||
jabłka | 1 kilogram | |
cynamon | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ciasto: Produkty sypkie zmieszać razem, dodać żółtka, Kasię i śmietanę. |
Krok 2 |
Ugnieść ciasto, oddzielić kawałek, uformować wałeczki i włożyć do zamrażalnika. |
Krok 3 |
Resztę ciasta ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. |
Krok 4 |
Utarte jabłka wyłożyć na ciasto. |
Krok 5 |
Białka ubić na pianę i położyć na jabłka posypane cynamonem. |
Krok 6 |
Na wierzch utrzeć na tarce zmrożone kawałki ciasta. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |