| |||||||||
| Składniki | ||
| Ciasto: | ||
| mąka | 40 dekagramów | |
| cukier | 5 łyżek | |
| proszek do pieczenia | 2.5 łyżeczki | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 1 opakowanie | |
| jajko | 4 sztuki | |
| sól | 1 szczypta | |
| gęsta śmietana | 2 łyżki | |
| Piana: | ||
| cukier | 1 szklanka | |
| białko | 4 sztuki | |
| cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
| Nadzienie: | ||
| jabłka | 1 kilogram | |
| cynamon | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ciasto: Produkty sypkie zmieszać razem, dodać żółtka, Kasię i śmietanę. |
| Krok 2 |
| Ugnieść ciasto, oddzielić kawałek, uformować wałeczki i włożyć do zamrażalnika. |
| Krok 3 |
| Resztę ciasta ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. |
| Krok 4 |
| Utarte jabłka wyłożyć na ciasto. |
| Krok 5 |
| Białka ubić na pianę i położyć na jabłka posypane cynamonem. |
| Krok 6 |
| Na wierzch utrzeć na tarce zmrożone kawałki ciasta. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |