Jabłecznik z pianką

4


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
mąka40 dekagramów
cukier5 łyżek
proszek do pieczenia2.5 łyżeczki
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
jajko4 sztuki
sól1 szczypta
gęsta śmietana2 łyżki
Piana:
cukier1 szklanka
białko 4 sztuki
cukier waniliowy1 opakowanie
Nadzienie:
jabłka1 kilogram
cynamon1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Ciasto: Produkty sypkie zmieszać razem, dodać żółtka, Kasię i śmietanę.
Krok 2
Ugnieść ciasto, oddzielić kawałek, uformować wałeczki i włożyć do zamrażalnika.
Krok 3
Resztę ciasta ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 4
Utarte jabłka wyłożyć na ciasto.
Krok 5
Białka ubić na pianę i położyć na jabłka posypane cynamonem.
Krok 6
Na wierzch utrzeć na tarce zmrożone kawałki ciasta.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl