Jabłka cynamonowe pod kruszonką

2


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia150 gramów
cukier15 gramów
jajko1 sztuka
mąka pszenna25 dekagramów
kasza manna2 łyżki
proszek do pieczenia1 łyżeczka
jabłka6 sztuk
cynamon1 łyżka
cukier0.5 szklanek
sok z cytryny1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Jabłka umyte pokroić ze skórką na większe kostki, i w garnku z cukrem, cynamonem, sokiem cytrynowym dusić z 10 minut mieszając - zostawić do ostudzenia.
Krok 2
Z podanych składników zrobić kruszonkę.
Krok 3
Szklana forma 24cm wysmarowana Kasią i tartą bułką - do formy wyłożyć jabłka i na wierzch rozłożyć kruszonkę.
Krok 4
Piec w nagrzanym prodiżu około 35-40 minut - inne piecyki nagrzane 200C i 35-40 minut
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl