|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 150 gramów | |
cukier | 15 gramów | |
jajko | 1 sztuka | |
mąka pszenna | 25 dekagramów | |
kasza manna | 2 łyżki | |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
jabłka | 6 sztuk | |
cynamon | 1 łyżka | |
cukier | 0.5 szklanek | |
sok z cytryny | 1 łyżeczka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Jabłka umyte pokroić ze skórką na większe kostki, i w garnku z cukrem, cynamonem, sokiem cytrynowym dusić z 10 minut mieszając - zostawić do ostudzenia. |
Krok 2 |
Z podanych składników zrobić kruszonkę. |
Krok 3 |
Szklana forma 24cm wysmarowana Kasią i tartą bułką - do formy wyłożyć jabłka i na wierzch rozłożyć kruszonkę. |
Krok 4 |
Piec w nagrzanym prodiżu około 35-40 minut - inne piecyki nagrzane 200C i 35-40 minut |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |