Przygotowanie |
Krok 1 |
Utrzeć Kasię z cukrem, dodając po jednym żółtku, mąkę wymieszaną z proszkiem i ubitą na sztywno pianą z białek. |
Krok 2 |
Ciasto podzielić na 2 części. |
Krok 3 |
Jedną część przełożyć na blachę wyłożoną papierem, a do drugiej dodać kakao i 2 łyżki wody, po czym wyłożyć na jasną część ciasta. |
Krok 4 |
Na wierzch rozłożyć obrane i pokrojone w ósemki jabłka. |
Krok 5 |
Do piekarnika. |
Krok 6 |
Po upieczeniu i wystygnięciu zrobić krem. |
Krok 7 |
Z mleka, mąki, cukru ugotować budyń, po wystygnięciu stopniowo dodawać do utartej Kasi i nałożyć na ciasto. |
Krok 8 |
Rozpuścić składniki polewy w garnku, gdy będzie tężeć, ozdobić ciasto. |