| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Utrzeć Kasię z cukrem, dodając po jednym żółtku, mąkę wymieszaną z proszkiem i ubitą na sztywno pianą z białek. |
| Krok 2 |
| Ciasto podzielić na 2 części. |
| Krok 3 |
| Jedną część przełożyć na blachę wyłożoną papierem, a do drugiej dodać kakao i 2 łyżki wody, po czym wyłożyć na jasną część ciasta. |
| Krok 4 |
| Na wierzch rozłożyć obrane i pokrojone w ósemki jabłka. |
| Krok 5 |
| Do piekarnika. |
| Krok 6 |
| Po upieczeniu i wystygnięciu zrobić krem. |
| Krok 7 |
| Z mleka, mąki, cukru ugotować budyń, po wystygnięciu stopniowo dodawać do utartej Kasi i nałożyć na ciasto. |
| Krok 8 |
| Rozpuścić składniki polewy w garnku, gdy będzie tężeć, ozdobić ciasto. |