Jabłkowa babka
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 45 minut
  • 175 °C

Składniki:

  • jajko - 4 sztuki
  • cukier - 0.75 szklanek
  • mąka - 1 szklanka
  • budyń śmietankowy - 2 opakowania
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.75 sztuk
  • kakao - 3 łyżki
  • jabłko - 3 sztuki
  • cukier puder do dekoracji - 1 unit

Sposób przygotowania:

  1. Ciasto: Jajka ubić z cukrem na puszystą masę.
  2. Następnie dodać przesianą mąkę z budyniem i proszkiem do pieczenia.
  3. Na koniec wlać letnią rozpuszczoną Kasię.
  4. 1/3 ciasta białego wlać do formy keksówki, pozostałe ciasto wymieszać z kakao i wlać na białe ciasto, na wierzch położyć jabłka pokrojone w plasterki. 
  5. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.