Jabłkowe ciasto z budyniem
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 60 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • mąka - 0.5 kilogramów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 sztuka
  • jajko - 2 sztuki
  • cukier - 1 szklanka
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • budyń śmietankowy - 2 opakowania
  • jabłka

Sposób przygotowania:

  1. Zagnieść ciasto i podzielić je na dwie części.
  2. Jedną część wyłożyć na blachę.
  3. Następnie do gorącego budyniu dodać kawałeczki jabłek i wylać masę na ciasto, drugą połowę ciasta wyłożyć na gorący budyń.
  4. Piec około godziny w temperaturze 180 stopni.
  5. Z ilością mąki to tak na oko - bywa, że trzeba dać więcej - to chyba zależy od mąki właśnie. Ostatnio troszkę zmodyfikowałam - na spód ciasta dałam kawałki banana i czekolady pomarańczowej - resztę jak w przepisie.