Jabłkowo-gruszkowe
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 45 minut
  • 200 °C

Składniki:

  • jajko - 4 sztuki
  • cukier - 1 szklanka
  • mąka - 2 szklanki
  • olej - 0.75 szklanek
  • jabłko - 2 sztuki
  • gruszka - 1 sztuka
  • cynamon - 2 łyżeczki
  • soda oczyszczona - 1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy olej, mąkę, proszek, sodę oraz cynamon.
  2. I mikser w ruch.
  3. Jabłka i gruszki obieramy oczywiście, kroimy w kostkę.
  4. Dodajemy je do ciasta i mieszamy łyżką.
  5. Wylewamy na blachę i pieczemy.