| |||||||||
| Składniki | ||
| Ciasto: | ||
| jajko | 1 sztuka | |
| Masa serowa: | ||
| jajko | 2 sztuki | |
| Ciasto: | ||
| cukier | 10 dekagramów | |
| Masa jabłkowa: | ||
| cukier | 1 łyżka | |
| Ciasto: | ||
| mąka | 1 szklanka | |
| Masa serowa: | ||
| mąka ziemniaczana | 1 łyżka | |
| Ciasto: | ||
| proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
| Masa serowa: | ||
| cukier puder | 1 łyżka | |
| ser biały | 0.5 kilogramów | |
| Masa jabłkowa: | ||
| prażone jabłka | 0.5 kilogramów | |
| galaretka cytrynowa | 1 opakowanie | |
| Masa serowa: | ||
| lukier | 1 opakowanie | |
| Ciasto: | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 0.5 sztuk | |
| Masa serowa: | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 0.5 sztuk |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| CIASTO : składniki połączyć i wykleić wysmarowaną blaszkę. |
| Krok 2 |
| MASA SEROWA: Kasię utrzeć z żółtkami, cukrem waniliowym, cukrem pudrem. |
| Krok 3 |
| Dodać ser i pianę z białek. |
| Krok 4 |
| MASA JABŁKOWA: Do przestudzonych (przesmażonych) jabłek dodać cukier oraz rozpuszczoną w 1/2 szkl. wody galaretkę. |
| Krok 5 |
| Całość podpiec około 11 minut kruche ciasto. |
| Krok 6 |
| Gdy lekko przestygnie, wykładać łyżką masy raz serową, raz jabłkową. |
| Krok 7 |
| Polać lukrem. Ja posypuję jeszcze płatkami migdałów i mielonymi orzechami. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |