|
Składniki | ||
Ciasto: | ||
jajko | 1 sztuka | |
Masa serowa: | ||
jajko | 2 sztuki | |
Ciasto: | ||
cukier | 10 dekagramów | |
Masa jabłkowa: | ||
cukier | 1 łyżka | |
Ciasto: | ||
mąka | 1 szklanka | |
Masa serowa: | ||
mąka ziemniaczana | 1 łyżka | |
Ciasto: | ||
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
Masa serowa: | ||
cukier puder | 1 łyżka | |
ser biały | 0.5 kilogramów | |
Masa jabłkowa: | ||
prażone jabłka | 0.5 kilogramów | |
galaretka cytrynowa | 1 opakowanie | |
Masa serowa: | ||
lukier | 1 opakowanie | |
Ciasto: | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 0.5 sztuk | |
Masa serowa: | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 0.5 sztuk |
Przygotowanie |
Krok 1 |
CIASTO : składniki połączyć i wykleić wysmarowaną blaszkę. |
Krok 2 |
MASA SEROWA: Kasię utrzeć z żółtkami, cukrem waniliowym, cukrem pudrem. |
Krok 3 |
Dodać ser i pianę z białek. |
Krok 4 |
MASA JABŁKOWA: Do przestudzonych (przesmażonych) jabłek dodać cukier oraz rozpuszczoną w 1/2 szkl. wody galaretkę. |
Krok 5 |
Całość podpiec około 11 minut kruche ciasto. |
Krok 6 |
Gdy lekko przestygnie, wykładać łyżką masy raz serową, raz jabłkową. |
Krok 7 |
Polać lukrem. Ja posypuję jeszcze płatkami migdałów i mielonymi orzechami. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |