Jabłuszka

0


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
goździki1 opakowanie
migdały1 opakowanie
cukier puder10 dekagramów
rum1 łyżka
Kostka do pieczenia Kasia5 dekagramów
czerwony budyń1 opakowanie
zielony budyń1 opakowanie
żółty budyń1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Kasię, cukier, budyń - zagnieść, wyrobić na masę, dodać alkohol.
Krok 2
Wygniatać, aby nie było klejące ( jeżeli będzie, dodać cukru pudru). Jest to wyrobienie masy na wyczucie (choć jak z miłości robione, to szybko dochodzi się do wprawy).
Krok 3
Każdy kolor osobno wygrabiać!!
Krok 4
Następnie z każdego koloru bierzemy troszeczkę, wyrobić kółeczko i formować na jabłuszko.
Krok 5
Wbić goździk lub migdały jako ogonek. I smakołyk gotowy...
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl