Jabłuszka
  • 30 minut
  • Łatwe

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 5 dekagramów
  • cukier puder - 10 dekagramów
  • rum - 1 łyżka
  • migdały - 1 opakowanie
  • goździki - 1 opakowanie
  • czerwony budyń - 1 opakowanie
  • zielony budyń - 1 opakowanie
  • żółty budyń - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Kasię, cukier, budyń - zagnieść, wyrobić na masę, dodać alkohol.
  2. Wygniatać, aby nie było klejące ( jeżeli będzie, dodać cukru pudru). Jest to wyrobienie masy na wyczucie (choć jak z miłości robione, to szybko dochodzi się do wprawy).
  3. Każdy kolor osobno wygrabiać!!
  4. Następnie z każdego koloru bierzemy troszeczkę, wyrobić kółeczko i formować na jabłuszko.
  5. Wbić goździk lub migdały jako ogonek. I smakołyk gotowy...