| |||||||||
| Składniki | ||
| goździki | 1 opakowanie | |
| migdały | 1 opakowanie | |
| cukier puder | 10 dekagramów | |
| rum | 1 łyżka | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 5 dekagramów | |
| czerwony budyń | 1 opakowanie | |
| zielony budyń | 1 opakowanie | |
| żółty budyń | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kasię, cukier, budyń - zagnieść, wyrobić na masę, dodać alkohol. |
| Krok 2 |
| Wygniatać, aby nie było klejące ( jeżeli będzie, dodać cukru pudru). Jest to wyrobienie masy na wyczucie (choć jak z miłości robione, to szybko dochodzi się do wprawy). |
| Krok 3 |
| Każdy kolor osobno wygrabiać!! |
| Krok 4 |
| Następnie z każdego koloru bierzemy troszeczkę, wyrobić kółeczko i formować na jabłuszko. |
| Krok 5 |
| Wbić goździk lub migdały jako ogonek. I smakołyk gotowy... |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |