|
Składniki | ||
goździki | 1 opakowanie | |
migdały | 1 opakowanie | |
cukier puder | 10 dekagramów | |
rum | 1 łyżka | |
Kostka do pieczenia Kasia | 5 dekagramów | |
czerwony budyń | 1 opakowanie | |
zielony budyń | 1 opakowanie | |
żółty budyń | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię, cukier, budyń - zagnieść, wyrobić na masę, dodać alkohol. |
Krok 2 |
Wygniatać, aby nie było klejące ( jeżeli będzie, dodać cukru pudru). Jest to wyrobienie masy na wyczucie (choć jak z miłości robione, to szybko dochodzi się do wprawy). |
Krok 3 |
Każdy kolor osobno wygrabiać!! |
Krok 4 |
Następnie z każdego koloru bierzemy troszeczkę, wyrobić kółeczko i formować na jabłuszko. |
Krok 5 |
Wbić goździk lub migdały jako ogonek. I smakołyk gotowy... |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |