Jagniecina s sosem
  • 45 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • jagnięcina - 2 sztuki
  • suszony rozmaryn - 1 szczypta
  • czosnek - 1 sztuka
  • masło - 2 łyżki
  • 3 łyżki miodu - 2 łyżki
  • musztarda - 1 łyżka
  • ocet - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Przepis na te Jagniecine jest wprost boski. Tak wiec jak zawsze goraco polecam owy przepis. Przygotowywujemy Jagniecine. Klarowanym maslem smarujemy pedzelkiem z obu stron mieso, doprawiamy sola pieprzem , rozmarynem , posiekanym czosnkiem.
  2. Smazymy Jagniecine z obu stron do zarumienienia i wkladamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Na tej samej patelni przygotowywujemy sos skladajacy sie z miodu, octu i musztardy . Sos bedzie gotowy kiedy zgestnieje.SMACZEGO!