| |||||||||
| Składniki | ||
| Ciasto: | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 1 opakowanie | |
| mąka krupczatka | 3 szklanki | |
| cukier puder | 1 szklanka | |
| żółtko | 4 sztuki | |
| proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
| cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
| śmietana | 2 łyżki | |
| Nadzienie: | ||
| jagody | 0.5 litrów | |
| cukier | 1 szklanka | |
| wiórki kokosowe | 10 dekagramów | |
| białko | 4 sztuki | |
| cukier | 3 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kasię siekamy na stolnicy razem z mąką. |
| Krok 2 |
| Dodajemy resztę składników. |
| Krok 3 |
| Zarabiamy ciasto i dzielimy je na 2 części. |
| Krok 4 |
| Jedną z nich przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blachy, a drugą część schładzamy w lodówce. |
| Krok 5 |
| Jagody myjemy, osączamy i surowe wykładamy na ciasto. |
| Krok 6 |
| Na owoce wylewamy pianę ubitą z cukrem i kokosem. |
| Krok 7 |
| Na pianę ścieramy na tarce ciasto z lodówki. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |