|
Składniki | ||
Ciasto: | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 1 opakowanie | |
mąka krupczatka | 3 szklanki | |
cukier puder | 1 szklanka | |
żółtko | 4 sztuki | |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
śmietana | 2 łyżki | |
Nadzienie: | ||
jagody | 0.5 litrów | |
cukier | 1 szklanka | |
wiórki kokosowe | 10 dekagramów | |
białko | 4 sztuki | |
cukier | 3 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię siekamy na stolnicy razem z mąką. |
Krok 2 |
Dodajemy resztę składników. |
Krok 3 |
Zarabiamy ciasto i dzielimy je na 2 części. |
Krok 4 |
Jedną z nich przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blachy, a drugą część schładzamy w lodówce. |
Krok 5 |
Jagody myjemy, osączamy i surowe wykładamy na ciasto. |
Krok 6 |
Na owoce wylewamy pianę ubitą z cukrem i kokosem. |
Krok 7 |
Na pianę ścieramy na tarce ciasto z lodówki. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |