Jagodowa szarlotka

2


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
mąka krupczatka3 szklanki
cukier puder1 szklanka
żółtko4 sztuki
proszek do pieczenia2 łyżeczki
cukier waniliowy1 opakowanie
śmietana2 łyżki
Nadzienie:
jagody0.5 litrów
cukier1 szklanka
wiórki kokosowe10 dekagramów
białko 4 sztuki
cukier3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Kasię siekamy na stolnicy razem z mąką.
Krok 2
Dodajemy resztę składników.
Krok 3
Zarabiamy ciasto i dzielimy je na 2 części.
Krok 4
Jedną z nich przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blachy, a drugą część schładzamy w lodówce.
Krok 5
Jagody myjemy, osączamy i surowe wykładamy na ciasto.
Krok 6
Na owoce wylewamy pianę ubitą z cukrem i kokosem.
Krok 7
Na pianę ścieramy na tarce ciasto z lodówki.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl