Jagodowa tęcza
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • bez pieczenia °C

Składniki:

  • herbatniki - 1 opakowanie
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.5 sztuk
  • mleko skondensowane niesłodzone - 1 opakowanie
  • galaretka różne kolory - 5 opakowań
  • owoce - 1 unit

Sposób przygotowania:

  1. Herbatniki pokruszyć i połączyć z miękką Kasią i dokładnie wymieszać.
  2. Powstałą masą wyłożyć spód blachy i włożyć do lodówki.
  3. Mleko zmiksować, każda galaretkę rozpuścić w szklance wody, ostudzić, po czym do każdej dołożyć porcję powstałej pianki z mleka i porządnie wymieszać, zmiksować.
  4. Kolorowe masy na przemian wylewać na herbatnikowy spód i pozostawić do stężenia, po czym wylać na ciasto pozostałe 2, tym razem jednokolorowe galaretki i owoce. Zdjęcie przedstawia ciasto jeszcze przed wylaniem galaretki z owocami