Jagodowiec
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • bez pieczenia °C

Składniki:

  • galaretka truskawkowa - 1 opakowanie
  • galaretka porzeczkowa - 1 opakowanie
  • leśne owoce - 2 opakowania
  • mleko skondensowane niesłodzone - 1 opakowanie
  • biszkopty - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. 3 galaretki - każdą rozpuścić w szklance wody wypełnionej do połowy, rozmieszać, dolać wody, aby szklanka była pełna. Odstawić do stężenia.
  2. Biszkopty rozłożyć na blasze. Ja nasączam je wodą z aromatem rumowym.
  3. Kiedy galaretki są już prawie stężałe, 1 wlać do naczynia i miksować przez 2 minuty.
  4. Następnie dodać 1/3 część mleka.
  5. Kiedy wszystko zacznie lekko gęstnieć, wylać na biszkopty. Włożyć do lodówki.
  6. To samo zrobić z 2 i 3 galaretką . Dodać owoce polać 4 lekko zsiadłą galaretkę.