Jaja faszerowane
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso z rosołu - 300 gramów
  • jaja - 8 sztuk
  • Przyprawa do mięs Knorr - 1 łyżka
  • Majonez Hellmann's Babuni - 2 łyżki
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • kapary - 1 łyżka
  • sól - 1 łyżeczka
  • masło - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Jaja ugotuj na twardo przez 8 minut licząc od zagotowania wody. Wodę posól.
  2. Po ugotowaniu jaja wystudź, następnie obierz, przekrój na pół i wyjmij żółtka.
  3. Na patelni rozpuść masło, dodaj rozdrobnione mięso z rosołu oraz przyprawę Knorr. Podsmaż przez kilka minut.
  4. Wystudzone mięso zmiel w maszynce wraz z żółtkami lub zmiksuj w malakserze, a następnie dodaj majonez oraz posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj, aż powstanie pasta.
  5. Pastę mięsną nakładaj, najlepiej za pomocą worka do szprycowania, do połówek białek. Jaja faszerowane udekoruj listkami natki pietruszki i kwiatami kaparów.