Jaja faszerowane

66


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
mięso z rosołu300 gramów
jaja8 sztuk
Przyprawa do mięs Knorr1 łyżka
Majonez Hellmann's Babuni2 łyżki
natka pietruszki0.5 pęczków
kapary1 łyżka
sól1 łyżeczka
masło1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Jaja ugotuj na twardo przez 8 minut licząc od zagotowania wody. Wodę posól.
Krok 2
Po ugotowaniu jaja wystudź, następnie obierz, przekrój na pół i wyjmij żółtka.
Krok 3
Na patelni rozpuść masło, dodaj rozdrobnione mięso z rosołu oraz przyprawę Knorr. Podsmaż przez kilka minut.
Krok 4
Wystudzone mięso zmiel w maszynce wraz z żółtkami lub zmiksuj w malakserze, a następnie dodaj majonez oraz posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj, aż powstanie pasta.
Krok 5
Pastę mięsną nakładaj, najlepiej za pomocą worka do szprycowania, do połówek białek. Jaja faszerowane udekoruj listkami natki pietruszki i kwiatami kaparów.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl