| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Jaja ugotuj na twardo przez 8 minut licząc od zagotowania wody. Wodę posól. | 
| Krok 2 | 
| Po ugotowaniu jaja wystudź, następnie obierz, przekrój na pół i wyjmij żółtka. | 
| Krok 3 | 
| Na patelni rozpuść masło, dodaj rozdrobnione mięso z rosołu oraz przyprawę Knorr. Podsmaż przez kilka minut. | 
| Krok 4 | 
| Wystudzone mięso zmiel w maszynce wraz z żółtkami lub zmiksuj w malakserze, a następnie dodaj majonez oraz posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj, aż powstanie pasta. | 
| Krok 5 | 
| Pastę mięsną nakładaj, najlepiej za pomocą worka do szprycowania, do połówek białek. Jaja faszerowane udekoruj listkami natki pietruszki i kwiatami kaparów. 
 |