Jaja zapiekane z kaszotto orientalnym
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • oliwa - 3 łyżki
  • cebula - 0.5 sztuk
  • kalafior - 0.25 sztuk
  • różyczki brokułów - 5 sztuk
  • Kaszotto orientalne Knorr - 1 opakowanie
  • fasolka szparagowa - 80 gramów
  • groszek zielony - 50 gramów
  • jogurt naturalny - 100 mililitrów
  • sól - 1 szczypta
  • jaja - 3 sztuki
  • świeża kolendra - 8 listki

Sposób przygotowania:

  1. W garnku przesmaż na oliwie cebulę i dodaj małe różyczki kalafiora i brokuł. Następnie dodaj saszetkę Kaszotto Orientalne i zalej ok. 250 ml wody i gotuj ok. 15 minut. Pod koniec gotowania dodaj fasolkę szparagową, groszek i wymieszaj.
  2. Przełóż kaszotto do naczynia do zapiekania lub kilku mniejszych. Zrób wgłębienia i bij w nie jaja.
  3. Zapiekaj w piecu 5-6 minut. Podawaj z jogurtem i posypane kolendrą.