| |||||||||
| Składniki | ||
| oliwa | 3 łyżki | |
| cebula | 0.5 sztuk | |
| kalafior | 0.25 sztuk | |
| różyczki brokułów | 5 sztuk | |
| czerwona soczewica | 200 gramów | |
| fasolka szparagowa | 80 gramów | |
| groszek zielony | 50 gramów | |
| jogurt naturalny | 100 mililitrów | |
| sól | 1 szczypta | |
| jaja | 3 sztuki | |
| świeża kolendra | 8 listki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| W garnku przesmaż na oliwie cebulę i dodaj małe różyczki kalafiora i brokuł. Następnie dodaj saszetkę Kaszotto Orientalne i zalej ok. 250 ml wody i gotuj ok. 15 minut. Pod koniec gotowania dodaj fasolkę szparagową, groszek i wymieszaj. |
| Krok 2 |
| Przełóż kaszotto do naczynia do zapiekania lub kilku mniejszych. Zrób wgłębienia i bij w nie jaja. |
| Krok 3 |
| Zapiekaj w piecu 5-6 minut. Podawaj z jogurtem i posypane kolendrą. |
| Autor: przepisy.pl |