|
Składniki | ||
oliwa | 3 łyżki | |
cebula | 0.5 sztuk | |
kalafior | 0.25 sztuk | |
różyczki brokułów | 5 sztuk | |
czerwona soczewica | 200 gramów | |
fasolka szparagowa | 80 gramów | |
groszek zielony | 50 gramów | |
jogurt naturalny | 100 mililitrów | |
sól | 1 szczypta | |
jaja | 3 sztuki | |
świeża kolendra | 8 listki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
W garnku przesmaż na oliwie cebulę i dodaj małe różyczki kalafiora i brokuł. Następnie dodaj saszetkę Kaszotto Orientalne i zalej ok. 250 ml wody i gotuj ok. 15 minut. Pod koniec gotowania dodaj fasolkę szparagową, groszek i wymieszaj. |
Krok 2 |
Przełóż kaszotto do naczynia do zapiekania lub kilku mniejszych. Zrób wgłębienia i bij w nie jaja. |
Krok 3 |
Zapiekaj w piecu 5-6 minut. Podawaj z jogurtem i posypane kolendrą. |
Autor: przepisy.pl |