Jajecznica po meksykańsku

Składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • żółta papryka - 1 sztuka
  • pieprz
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • sól
  • jajka - 10 sztuk
  • zielona papryka - 1 sztuka
  • masło - 2 łyżki
  • natka pietruszki - 2 łyżki
  • papryka
  • pomidory mięsiste - 5 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę obierz i drobno pokrój. Paprykę oczyść, umyj i pokrój w drobną kostkę.
  2. Pomidory umyj, sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
  3. Następnie cebulę, paprykę i pomidory podsmaż na patelni.
  4. Jajka roztrzep z solą, pieprzem i papryką. Następnie wlej na patelnię z warzywami i smaż, aż się zetną. Posyp natką pietruszki.