Jajecznica z kiełbasą
  • 15 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • jajka - 5 sztuk
  • kiełbasa (lub parówki) - 250 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka
  • Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr - 1 sztuka
  • żółty ser - 50 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Jajka wbij do naczynia. Dodaj do nich rozkruszone przyprawy w mini kostkach.
  2. Kiełbaski (lub parówki) pokrój w kawałki, a cebulę – w drobną kostkę. Przesmaż je kilka minut na lekko natłuszczonej patelni.
  3. Kiełbasę i cebulę rozprowadź równomiernie po patelni, a następnie zalej jajkami. Posyp tartym serem.
  4. Przykryj i smaż na wolnym ogniu do czasu, aż jajka się zetną.