Jajecznica z pieczarkami i cebulką
  • 15 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • jaja - 5 sztuk
  • pieczarki - 100 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • majeranek - 1 łyżeczka
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżeczka
  • masło - 2 łyżki
  • szczypiorek - 0.5 pęczków
  • pomidorki koktajlowe - 6 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni teflonowej rozgrzewamy masło i smażymy na nim pokrojone w paski pieczarki i posiekaną cebulę przez ok. 8 minut.
  2. Dodajemy rozbełtane jajka, majeranek i Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr. Smażymy cały czas mieszając przez ok. 2 minuty.
  3. Wykładamy porcje jajecznicy na talerze. Posypujemy szczypiorkiem, dekorujemy połówkami pomidorków koktajlowych.