Jajecznica z pieczarkami i cebulką

1


Łatwe


15 min.


2 os.

Składniki
jaja5 sztuk
pieczarki100 gramów
cebula1 sztuka
majeranek1 łyżeczka
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżeczka
masło2 łyżki
szczypiorek0.5 pęczków
pomidorki koktajlowe6 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Na patelni teflonowej rozgrzewamy masło i smażymy na nim pokrojone w paski pieczarki i posiekaną cebulę przez ok. 8 minut.
Krok 2
Dodajemy rozbełtane jajka, majeranek i Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr. Smażymy cały czas mieszając przez ok. 2 minuty.
Krok 3
Wykładamy porcje jajecznicy na talerze. Posypujemy szczypiorkiem, dekorujemy połówkami pomidorków koktajlowych.
Autor: Anna WłodarczykPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl