| |||||||||
| Składniki | ||
| jaja | 5 sztuk | |
| pieczarki | 100 gramów | |
| cebula | 1 sztuka | |
| majeranek | 1 łyżeczka | |
| Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 łyżeczka | |
| masło | 2 łyżki | |
| szczypiorek | 0.5 pęczków | |
| pomidorki koktajlowe | 6 sztuk |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Na patelni teflonowej rozgrzewamy masło i smażymy na nim pokrojone w paski pieczarki i posiekaną cebulę przez ok. 8 minut. |
| Krok 2 |
| Dodajemy rozbełtane jajka, majeranek i Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr. Smażymy cały czas mieszając przez ok. 2 minuty. |
| Krok 3 |
| Wykładamy porcje jajecznicy na talerze. Posypujemy szczypiorkiem, dekorujemy połówkami pomidorków koktajlowych. |
| Autor: Anna Włodarczyk |