Jajka faszerowane guacamole
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • jajka - 4 sztuki
  • Majonez Hellmann's Babuni - 2 łyżki
  • awokado - 1 sztuka
  • pomidory - 1 sztuka
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • kolendra świeża - 1 pęczek
  • szczypior - 0.5 pęczków
  • sól - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz. Pokrój na połówki.
  2. Awokado obierz, następnie przełóż do miseczki i razem z żółtkami rozgnieć widelcem. Dodaj majonez oraz pieprz i wymieszaj.
  3. Pomidora pokrój na ćwiartki i usuń gniazda nasienne. Cebulę oraz pomidora pokrój w drobną kostkę, kolendrę posiekaj i dodaj wszystko do awokado. Całość delikatnie wymieszaj i dopraw do smaku.
  4. Połówki jajek rozłóż na półmisku, na każdą z nich nałóż przygotowany farsz. Całość posyp pokrojonym szczypiorem i podawaj.