Jajka faszerowane łososiem

60


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
wędzony łosoś300 gramów
jajka gotowane na twardo5 sztuk
Majonez Hellmann's Babuni4 łyżki
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżeczka
naturalny serek Rama Creme Bonjour100 gramów
czerwony kawior lub czarne oliwki do dekoracji
świeży koperek do dekoracji
Przygotowanie
Krok 1
Obierz jaja, przekrój je na pół i zetnij końcówki tak, aby łatwo można było je umieścić na półmisku.
Krok 2
Wyjmij żółtka i zmiksuj je z serkiem, majonezem oraz wędzonym łososiem na jednolitą masę za pomocą specjalnej przystawki miksera (możesz także posiekać wszystkie składniki drobno nożem lub zmielić w maszynce do mięsa).
Krok 3
Dopraw masę do smaku przyprawą Knorr. Przełóż do rękawa cukierniczego, zakończonego dekoracyjną końcówką i wyciśnij różyczki na połówkach jaj.
Krok 4
Przed podaniem udekoruj jaja świeżym koperkiem, odrobiną czerwonego kawioru lub kawałkami czarnych oliwek.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl