Jajka faszerowane łososiem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • wędzony łosoś - 300 gramów
  • jajka gotowane na twardo - 5 sztuk
  • Majonez Hellmann's Babuni - 4 łyżki
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżeczka
  • naturalny serek Rama Creme Bonjour - 100 gramów
  • czerwony kawior lub czarne oliwki do dekoracji
  • świeży koperek do dekoracji

Sposób przygotowania:

  1. Obierz jaja, przekrój je na pół i zetnij końcówki tak, aby łatwo można było je umieścić na półmisku.
  2. Wyjmij żółtka i zmiksuj je z serkiem, majonezem oraz wędzonym łososiem na jednolitą masę za pomocą specjalnej przystawki miksera (możesz także posiekać wszystkie składniki drobno nożem lub zmielić w maszynce do mięsa).
  3. Dopraw masę do smaku przyprawą Knorr. Przełóż do rękawa cukierniczego, zakończonego dekoracyjną końcówką i wyciśnij różyczki na połówkach jaj.
  4. Przed podaniem udekoruj jaja świeżym koperkiem, odrobiną czerwonego kawioru lub kawałkami czarnych oliwek.