Jajka faszerowane pieczarkami

189


Łatwe


30 min.


6 os.

Składniki
jajka6 sztuk
Majonez Hellmann's Babuni2 łyżki
pieczarki6 sztuk
natka pietruszki posiekana1 łyżeczka
natka pietruszki do dekoracji
pieprz czarny mielony
olej1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz. Każde z nich przekrój ostrożnie wzdłuż na pół i wyjmij żółtka. Żółtka posiekaj.
Krok 2
Pieczarki posiekaj drobno i przesmaż na rozgrzanym tłuszczu. Dopraw do smaku.
Krok 3
Wystudzone pieczarki przełóż do miseczki i połącz z żółtkami, majonezem oraz posiekaną natką.
Krok 4
Wszystkie składniki wymieszaj dokładnie widelcem a następnie napełnij przygotowanym farszem wydrążone połówki jajek. Ułóż na półmisku i udekoruj listkami ziół. Podawaj schłodzone.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl