Jajka faszerowane pieczarkami
  • 30 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • jajka - 6 sztuk
  • Majonez Hellmann's Babuni - 2 łyżki
  • pieczarki - 6 sztuk
  • natka pietruszki posiekana - 1 łyżeczka
  • natka pietruszki do dekoracji
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
  • olej - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz. Każde z nich przekrój ostrożnie wzdłuż na pół i wyjmij żółtka. Żółtka posiekaj.
  2. Pieczarki posiekaj drobno i przesmaż na rozgrzanym tłuszczu. Dopraw do smaku.
  3. Wystudzone pieczarki przełóż do miseczki i połącz z żółtkami, majonezem oraz posiekaną natką.
  4. Wszystkie składniki wymieszaj dokładnie widelcem a następnie napełnij przygotowanym farszem wydrążone połówki jajek. Ułóż na półmisku i udekoruj listkami ziół. Podawaj schłodzone.