|
Składniki | ||
jajka | 12 sztuk | |
Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka | |
świeży szpinak | 200 gramów | |
starty ser żółty | 3 łyżki | |
papryka słodka | 1 łyżeczka | |
gałka muszkatołowa | 0.5 łyżeczek | |
masło | 20 gramów | |
kiełki | 1 łyżka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Jajka ugotuj na twardo, przetnij wzdłuż, po czym wydrąż żółtka. |
Krok 2 |
Szpinak umyj, oczyść i podsmaż na maśle. |
Krok 3 |
Dodaj do szpinaku kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr i duś przez 3-4 minut, aż wszystko się połączy. Odlej nadmiar wody i odstaw resztę do ostygnięcia. |
Krok 4 |
Szpinak i żółtka posiekaj. Dodaj starty ser oraz przyprawy. Dokładnie wymieszaj. |
Krok 5 |
Farsz nakładaj na wydrążone jajka i podawaj z kiełkami. |
Autor: Piotr Murawski |