Jajka faszerowane szpinakiem
  • 30 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • jajka - 12 sztuk
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
  • świeży szpinak - 200 gramów
  • starty ser żółty - 3 łyżki
  • Papryka słodka z Hiszpanii Knorr - 1 łyżeczka
  • Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr - 0.5 łyżeczek
  • masło - 20 gramów
  • kiełki - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, przetnij wzdłuż, po czym wydrąż żółtka.
  2. Szpinak umyj, oczyść i podsmaż na maśle.
  3. Dodaj do szpinaku kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr i duś przez 3-4 minut, aż wszystko się połączy. Odlej nadmiar wody i odstaw resztę do ostygnięcia.
  4. Szpinak i żółtka posiekaj. Dodaj starty ser oraz przyprawy. Dokładnie wymieszaj.
  5. Farsz nakładaj na wydrążone jajka i podawaj z kiełkami.