| |||||||||
| Składniki | ||
| jajka | 12 sztuk | |
| Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka | |
| świeży szpinak | 200 gramów | |
| starty ser żółty | 3 łyżki | |
| papryka słodka | 1 łyżeczka | |
| gałka muszkatołowa | 0.5 łyżeczek | |
| masło | 20 gramów | |
| kiełki | 1 łyżka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Jajka ugotuj na twardo, przetnij wzdłuż, po czym wydrąż żółtka. |
| Krok 2 |
| Szpinak umyj, oczyść i podsmaż na maśle. |
| Krok 3 |
| Dodaj do szpinaku kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr i duś przez 3-4 minut, aż wszystko się połączy. Odlej nadmiar wody i odstaw resztę do ostygnięcia. |
| Krok 4 |
| Szpinak i żółtka posiekaj. Dodaj starty ser oraz przyprawy. Dokładnie wymieszaj. |
| Krok 5 |
| Farsz nakładaj na wydrążone jajka i podawaj z kiełkami. |
| Autor: Piotr Murawski |