Jajka faszerowane szpinakiem

50


Łatwe


30 min.


6 os.

Składniki
jajka12 sztuk
Bulion warzywny Knorr1 sztuka
świeży szpinak200 gramów
starty ser żółty3 łyżki
papryka słodka1 łyżeczka
gałka muszkatołowa0.5 łyżeczek
masło20 gramów
kiełki1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, przetnij wzdłuż, po czym wydrąż żółtka.
Krok 2
Szpinak umyj, oczyść i podsmaż na maśle.
Krok 3
Dodaj do szpinaku kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr i duś przez 3-4 minut, aż wszystko się połączy. Odlej nadmiar wody i odstaw resztę do ostygnięcia.
Krok 4
Szpinak i żółtka posiekaj. Dodaj starty ser oraz przyprawy. Dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Farsz nakładaj na wydrążone jajka i podawaj z kiełkami.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl