Jajka faszerowane tuńczykiem
  • 30 minut
  • 8 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • jajka - 6 sztuk
  • tuńczyk w sosie własnym - 1 opakowanie
  • majonez - 1 łyżka
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • szczypiorek - 1 pęczek
  • Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane, ostudzone jajka obieramy, przecinamy wzdłuż na pół i za pomocą małej łyżeczki ostrożnie wyjmujemy żółtko.
  2. Wszystkie żółtka miksujemy z odsączonym tuńczykiem, majonezem i pietruszką. Doprawiamy też do smaku odrobiną soli i pieprzu i za pomocą szprycy przenosimy do wgłębień w białkach.
  3. Ozdabiamy posiekanym szczypiorkiem i podajemy.