Przygotowanie |
Krok 1 |
Pieczarki pokrój w cienkie plasterki, szpinak umyj. Na dużej patelni podsmaż pieczarki z odrobiną soli aż wyparuje cała zawarta w nich woda. |
Krok 2 |
Następnie dodaj szpinak, lekko wymieszaj i przełóż całość do kielicha miksera. |
Krok 3 |
Ugotuj jajka na twardo (10 minut od zagotowania), następnie wystudź je w zimnej wodzie. |
Krok 4 |
Ugotowane przekrój ostrym nożem, dość energicznie na pół. Wyjmij ostrożnie białko oraz żółtko tak aby zachować połówki skorupek. Jajka dodaj do szpinaku. |
Krok 5 |
Dopraw cebulą oraz przyprawami Knorr, dodaj posiekaną natkę pietruszki i całość zmiksuj na gładką masę. Gotowy farsz nakładaj do pustych jajecznych skorupek. |
Krok 6 |
Teraz posyp jaja sporą ilością bułki tartej, lekko przyklep aby się przykleiła i smaż płaską stroną na patelni z olejem i masłem. Usmażone podawaj na liści sałaty i posyp dodatkowo natką pietruszki. |