Jajka nadziewane grzybami II

Składniki:

  • jajka - 4 sztuki
  • Sos grzybowy Knorr - 1 opakowanie
  • pieczarki - 150 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • śmietana - 30 unit
  • bułka tarta - 2 łyżki
  • pieprz
  • oliwa - 20 unit
  • natka pietruszki - 1 unit
  • tarty ser żółty - 30 unit

Sposób przygotowania:

  1. Jajka ugotuj na twardo. Wystudź, przekrój każde na pół. Żółtka wydrąż i posiekaj drobno.
  2. Pieczarki i cebulę posiekaj drobno i przesmaż na oliwie. Ostudź i wymieszaj z serem, bułką tartą i żółtkami. Dopraw do smaku.
  3. Jajka napełnij przygotowanym farszem i ułóż w naczyniu żaroodpornym.
  4. Sos grzybowy Knorr wymieszaj z 250 ml wody i zagotuj. Dodaj śmietanę i posiekaną natkę.
  5. Grzybowym sosem zalej naczynie z jajkami. Wstaw do piekarnika i zapiekaj 15 minut w temp. 180 st. C. Przed podaniem udekoruj listkami pietruszki.