Jajka po benedyktyńsku
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kajzerki - 2 sztuki
  • jajko - 4 sztuki
  • boczek w plastrach - 4 sztuki
  • Majonez Hellmann's Babuni - 4 łyżki
  • jogurt - 50 gramów
  • sok z cytryny
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 0.25 łyżeczek
  • mleko - 1 łyżka
  • musztarda Dijon - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. W miseczce połącz i wymieszaj majonez Hellmann's, jogurt, mleko oraz przyprawę Knorr. Wstaw do kuchenki mikrofalowej na 30 sekund używając maksymalnej mocy. Sos wymieszaj trzepaczką na gładko.
  2. Kajzerki przekrój na pół i opiecz w piekarniku lub na patelni. Jajka ugotuj na miękko. Boczek usmaż na patelni na chrupko.
  3. Na opieczonych połówkach bułki ułóż plastry boczku a następnie połóż ugotowane jajka. Wszystkie porcje polej przygotowanym gorącym sosem. Podawaj natychmiast po przygotowaniu.