Przygotowanie |
Krok 1 |
Do przygotowania sosu wymieszaj majonez Hellmann's wraz z otartą skórką z cytryny, dodaj szczypior i 10 ml wody. Sos podgrzej łagodnie, ok. 3 minut, mieszaj cały czas do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Odstaw na bok trzymając sos w cieple. |
Krok 2 |
Zagotuj wodę w dużej patelni. Dodaj kostkę Knorr, mieszaj do momentu rozpuszczenia. Następnie dodaj szpinak i gotuj 2 minuty. Szpinak odcedź i pozostaw również w cieple. |
Krok 3 |
Do niedużego rondla wlej wodę i zagotuj, dodaj ocet. Zmniejsz ogień, wodę zamieszaj łyżką aby powstał “wir” a następnie wbijaj po jednym jajku. Gotuj je 3-5 minut, następnie wyjmij jajka ostrożnie łyżką cedzakową. |
Krok 4 |
Połówki bułki posmaruj Ramą, nałóż na obie połówki zblanszowany szpinak, połóż ugotowane jajka a następnie polej przygotowanym wcześniej sosem holenderskim. Wierzch oprósz świeżo zmielonym pieprzem i podawaj. |