Jajka po florentyńsku
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • grubsze plastry szynki - 10 plastrów
  • Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
  • woda - 1.5 szklanek
  • mrożony szpinak w liściach - 100 gramów
  • jajka - 10 sztuk
  • kromki chleba tostowego - 10 sztuk
  • Rama Classic - 1 łyżka
  • ząbek czosnku
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Rozmieszaj Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr w 1 i 1/2 szklanki wody. Gotuj około 8 minut, ciągle mieszając.
  2. Podduś szpinak z łyżką margaryny i roztartym ząbkiem czosnku.
  3. Podsmaż szynkę z obu stron.
  4. Usmaż jajka na patelni.
  5. Podgrzej tosty w piekarniku lub tosterze. Wyjmij z piekarnika i układaj na nich kolejno: plaster szynki, łyżkę szpinaku, łyżkę Fixu Knorr oraz jajko. Przed podaniem dopraw pieprzem i solą (jeśli uznasz to za konieczne).