|
Składniki | ||
jaja | 6 sztuk | |
młody szpinak | 50 gramów | |
cebula dymka | 1 sztuka | |
Mieszanka ziół i przypraw Włoska z suszonymi pomidorami Knorr | 2 łyżki | |
ser gouda | 30 gramów | |
szynka | 6 plastrów | |
rukiew wodna | 50 gramów | |
olej | 2 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Szpinak umyj, osusz i porwij na mniejsze listki. Cebulę dymkę pokrój na plasterki. Ser zetrzyj. |
Krok 2 |
Wymieszaj szpinak, dymkę, starty ser z przyprawą Knorr. |
Krok 3 |
Foremki do wypiekania mufinków lub kubeczki nasmaruj lekko olejem i wyłóż każdy plasterkiem szynki. |
Krok 4 |
Włóż do środka mieszankę z szpinakiem i wbij jedno jajko. W ten sposób przygotuj 6 foremek. Zapiekaj w 200 stopniach przez ok 15 minut. Podawaj udekorowane listkami rukwi wodnej. |
Autor: przepisy.pl |