| |||||||||
| Składniki | ||
| jaja | 6 sztuk | |
| młody szpinak | 50 gramów | |
| cebula dymka | 1 sztuka | |
| Mieszanka ziół i przypraw Włoska z suszonymi pomidorami Knorr | 2 łyżki | |
| ser gouda | 30 gramów | |
| szynka | 6 plastrów | |
| rukiew wodna | 50 gramów | |
| olej | 2 łyżki | 
| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Szpinak umyj, osusz i porwij na mniejsze listki. Cebulę dymkę pokrój na plasterki. Ser zetrzyj. | 
| Krok 2 | 
| Wymieszaj szpinak, dymkę, starty ser z przyprawą Knorr. | 
| Krok 3 | 
| Foremki do wypiekania mufinków lub kubeczki nasmaruj lekko olejem i wyłóż każdy plasterkiem szynki. | 
| Krok 4 | 
| Włóż do środka mieszankę z szpinakiem i wbij jedno jajko. W ten sposób przygotuj 6 foremek. Zapiekaj w 200 stopniach przez ok 15 minut. Podawaj udekorowane listkami rukwi wodnej. | 
| Autor: przepisy.pl   |