Jajka w sosie słodko-kwaśnym
  • 15 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • jajka - 3 sztuki
  • woreczek ryżu długoziarnistego - 1 sztuka
  • szczypiorek pokrojony - 3 łyżki
  • olej - 1 łyżeczka
  • Sos słodko-kwaśny Knorr - 1 sztuka
  • Rosół z kury Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem kostki bulionowej. Ugotować na twardo jajka . Podgrzać sos słodko-kwaśny.
  2. Ugotować jajka na twardo .Obrać jajka ze skorupek - delikatnie natłuścić olejem i posypać przyprawą z płatków chili lub kolorowym pieprzem.
  3. Podawać układając jajka w sosie ( po 1,5 - jedno całe i połówka ) . Posypywać szczypiorem . W osobnej miseczce podać ryż.