| |||||||||
| Składniki | ||
| wędzony łosoś | 200 gramów | |
| Sos sałatkowy włoski Knorr | 1 opakowanie | |
| jajka | 6 sztuk | |
| Ketchup Hellmann's Łagodny | 2 łyżki | |
| masło | 0.25 opakowań | |
| ser pikantny | 100 gramów | |
| natka pietruszki | 0.5 pęczków |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Łososia zmiksuj w malakserze na jednolitą masę, dodaj starty ser i ketchup. |
| Krok 2 |
| Do kokilek wysmarowanych masłem wbij jajka. Na wierzch nałóż farsz. |
| Krok 3 |
| Kokilki wstaw do naczynia z gorącą wodą tak, by woda się do nich nie dostała. Gotuj powoli około 10 minut. |
| Krok 4 |
| Następnie przełóż kokilki na talerze. Udekoruj natką pietruszki i podawaj. |
| Krok 5 |
| Do masy dodaj zawartość opakowania sosu sałatkowego Knorr i wymieszaj. |
| Autor: przepisy.pl |