Jajka zapiekane w kokilkach
  • 30 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • wędzony łosoś - 200 gramów
  • Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • jajka - 6 sztuk
  • Ketchup Hellmann's Łagodny - 2 łyżki
  • masło - 0.25 opakowań
  • ser pikantny - 100 gramów
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków

Sposób przygotowania:

  1. Łososia zmiksuj w malakserze na jednolitą masę, dodaj starty ser i ketchup.
  2. Do kokilek wysmarowanych masłem wbij jajka. Na wierzch nałóż farsz.
  3. Kokilki wstaw do naczynia z gorącą wodą tak, by woda się do nich nie dostała. Gotuj powoli około 10 minut.
  4. Następnie przełóż kokilki na talerze. Udekoruj natką pietruszki i podawaj.
  5. Do masy dodaj zawartość opakowania sosu sałatkowego Knorr i wymieszaj.