Jajka zapiekane w kokilkach

7


Łatwe


30 min.


3 os.

Składniki
wędzony łosoś200 gramów
Sos sałatkowy włoski Knorr1 opakowanie
jajka6 sztuk
Ketchup Hellmann's Łagodny2 łyżki
masło0.25 opakowań
ser pikantny 100 gramów
natka pietruszki0.5 pęczków
Przygotowanie
Krok 1
Łososia zmiksuj w malakserze na jednolitą masę, dodaj starty ser i ketchup.
Krok 2
Do kokilek wysmarowanych masłem wbij jajka. Na wierzch nałóż farsz.
Krok 3
Kokilki wstaw do naczynia z gorącą wodą tak, by woda się do nich nie dostała. Gotuj powoli około 10 minut.
Krok 4
Następnie przełóż kokilki na talerze. Udekoruj natką pietruszki i podawaj.
Krok 5
Do masy dodaj zawartość opakowania sosu sałatkowego Knorr i wymieszaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl