Jajka zapiekane z łososiem i warzywnym Ragout

52


Łatwe


20 min.


4 os.

Składniki
jajka6 sztuk
Fix Spaghetti Bolognese Knorr1 opakowanie
świeży łosoś100 gramów
cukinia1 sztuka
seler naciowy1 sztuka
papryka czerwona1 sztuka
oliwa z oliwek1 łyżka
otarta skórka z połowy cytryny
Przygotowanie
Krok 1
Piekarnik nagrzej do 180 st. C. Rybę pokrój w kostkę 1x1 cm, dodaj oliwę oraz skórkę z cytryny i wymieszaj – odstaw na bok.
Krok 2
Cukinię umyj, a następnie ukrój 4-6 cienkich plastrów wzdłuż warzywa. Rozdrobnij pozostałe warzywa – selera obierz z włókien, a następnie wszystkie warzywa pokrój w jednakowej wielkości kostkę, jak łosoś.
Krok 3
Spaghetti Bolognese Knorr wsyp go rondla, wlej 500 ml wody zagotuj mieszając. Dodaj warzywa i podgrzewaj chwilę. Zdejmij z ognia, następnie dodaj pokrojoną rybę i wymieszaj.
Krok 4
Przygotuj jednoporcjowe miseczki do zapiekania – ułóż je na blasze do pieczenia, każdą z nich natłuść oliwą a boki wyłóż plastrem cukinii. Przygotowane Ragout nałóż do naczynek.
Krok 5
Do każdej miseczki wbij 1 jajko. Blachę wstaw do nagrzanego do 190 st. C piekarnika i zapiekaj przez 12-15 minut. Gotowe zapiekanki podawaj posypane np. szczypiorem, czy też listkami bazylii lub tymianku.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl