Jajko sadzone, kasza gryczana, mizeria, fasolka szparagowa

9


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
kasza gryczana300 gramów
jajko kurze8 sztuk
olej rzepakowy 2 łyżki
fasolka szparagowa4 szklanki
Flora ProActiv o smaku masła8 łyżeczek
Mizeria:
ogórek zielony4 sztuki
jogurt naturalny240 gramów
koperek1 garść
Przygotowanie
Krok 1
Jajka usmaż na oleju rzepakowym.
Krok 2
Przygotuj mizerię z jogurtem z koperkiem.
Krok 3
Na ugotowaną fasolkę nałóż Florę ProActiv o smaku masła.
Krok 4
Podawaj z ugotowaną na sypko kaszą gryczaną.
Autor: mgr inż. Paulina GąsiewskaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl