Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię rozpuścić w garnku, dolać wodę i doprowadzić do wrzenia. Wsypać mąkę i chwilę ucierać do powstania gęstej masy. Po lekkim przestudzeniu wbijać jajka. |
Krok 2 |
Gotową masę podzielić na 2 części. |
Krok 3 |
Blachę o wymiarach 32 x 23 cm wysmarować Kasią i obsypać kaszą manną (uwaga: nie wykładamy papierem, ciężko potem papier oddzielić od ciasta). |
Krok 4 |
Jedną część ciasta rozprowadzić na blaszce. Piec w temperaturze 200ºC przez około 25-30 minut. Najlepiej, by ciasto stygło jeszcze w piekarniku, choć ja się do tego nie stosuję. W ten sam sposób upiec drugą część ciasta. |
Krok 5 |
Krem rozrobić z częścią mleka. Pozostałe mleko zagotować, wlać do niego krem w mleku. Ostudzić. |
Krok 6 |
Kasię zmiksować, dodać ugotowany krem do uzyskania jednolitej masy. |
Krok 7 |
Krem wylać na jeden płat ciasta, przykryć drugim. |
Krok 8 |
Ostudzić. Schłodzić. Oprószyć cukrem pudrem. |