| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Umyty jarmuż wrzuć na lekko osolony wrzątek i gotuj około 15 minut. |
| Krok 2 |
| Osącz, usuń twarde nerwy, liście drobno posiekaj. |
| Krok 3 |
| Cebulę posiekaj, zeszklij na maśle*. |
| Krok 4 |
| Dodaj jarmuż, skrop bulionem i duś kilka minut pod przykryciem. |
| Krok 5 |
| Dopraw solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny, wymieszaj i duś około 5 minut. |
| Krok 6 |
| Czosnek zmiażdż i wymieszaj ze śmietaną oraz mąką. Wlej do jarmużu i mieszając podgrzej. |
| Krok 7 |
| Jajka ugotuj na twardo, obierz, polej jarmużem.
*Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. |