Przygotowanie |
Krok 1 |
Umyty jarmuż wrzuć na lekko osolony wrzątek i gotuj około 15 minut. |
Krok 2 |
Osącz, usuń twarde nerwy, liście drobno posiekaj. |
Krok 3 |
Cebulę posiekaj, zeszklij na maśle*. |
Krok 4 |
Dodaj jarmuż, skrop bulionem i duś kilka minut pod przykryciem. |
Krok 5 |
Dopraw solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny, wymieszaj i duś około 5 minut. |
Krok 6 |
Czosnek zmiażdż i wymieszaj ze śmietaną oraz mąką. Wlej do jarmużu i mieszając podgrzej. |
Krok 7 |
Jajka ugotuj na twardo, obierz, polej jarmużem.
*Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. |