Jarzyny z jajkiem

Składniki:

  • marchew - 3 sztuki
  • pieprz
  • sól
  • jajka - 4 sztuki
  • masło - 1 łyżka
  • brokuł - 1 sztuka
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • fasola szparagowa - 300 gramów
  • pory - 2 sztuki
  • główka kalafiora - 0.5 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Brokuły i kalafior podziel na różyczki, a następnie wrzuć do wrzątku i gotuj 3 min.
  2. Marchewki pokrój na słupki, fasolkę wrzucić do wrzątku i gotuj 3 min.
  3. Pora pokrój.
  4. Rozgrzej oliwę i podsmaż na niej marchewkę i fasolkę.
  5. Dodaj brokuły, kalafiora i pora. Przesmaż, podlej wrzątkiem i dusić 5-10 min. Przypraw.
  6. Na drugiej patelni rozpuść masło, usmaż 4 jajka sadzone i oprószyć przyprawami. Podawaj z warzywami.