Jęczmień, pszenica i komosa z warzywami
  • 40 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • kasza jęczmienna - 100 gramów
  • kasza orkiszowa - 25 gramów
  • komosa ryżowa - 25 gramów
  • Mieszanka ziół i przypraw Włoska z suszonymi pomidorami Knorr - 0.5 opakowań
  • marchewka - 1 sztuka
  • pomidor - 1 sztuka
  • por - 1 sztuka
  • bazylia - 5 listki
  • mrożona zielona fasola szparagowa - 100 gramów
  • cukinia - 1 sztuka
  • cebula biała - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • zielony groszek mrożony - 2 łyżki
  • oliwa - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Każdą kaszę wypłucz w zimnej wodzie i oddzielnie ugotuj do miękkości. Tak samo komosę ryżową.
  2. Marchew, cukinię, cebulę oraz pomidory z puszki pokój w kostkę. Czosnek posiekaj, a pora pokrój w długie paski.
  3. Na patelni zacznij smażyć pora i po chwili dodaj cukinie, marchew, cebulę i czosnek.
  4. Teraz dodaj pomidory, mrożone warzywa i przyprawę Knorr. Smaż jeszcze 5 minut.
  5. W dużej misce wymieszaj obie kasze i warzywa z oliwą z oliwek oraz listkami bazylii.