|
Składniki | ||
kasza jęczmienna | 100 gramów | |
kasza orkiszowa | 25 gramów | |
komosa ryżowa | 25 gramów | |
Mieszanka ziół i przypraw Włoska z suszonymi pomidorami Knorr | 0.5 opakowań | |
marchewka | 1 sztuka | |
pomidor | 1 sztuka | |
por | 1 sztuka | |
bazylia | 5 listki | |
mrożona zielona fasola szparagowa | 100 gramów | |
cukinia | 1 sztuka | |
cebula biała | 1 sztuka | |
ząbek czosnku | 2 sztuki | |
zielony groszek mrożony | 2 łyżki | |
oliwa | 1 łyżka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Każdą kaszę wypłucz w zimnej wodzie i oddzielnie ugotuj do miękkości. Tak samo komosę ryżową. |
Krok 2 |
Marchew, cukinię, cebulę oraz pomidory z puszki pokój w kostkę. Czosnek posiekaj, a pora pokrój w długie paski. |
Krok 3 |
Na patelni zacznij smażyć pora i po chwili dodaj cukinie, marchew, cebulę i czosnek. |
Krok 4 |
Teraz dodaj pomidory, mrożone warzywa i przyprawę Knorr. Smaż jeszcze 5 minut. |
Krok 5 |
W dużej misce wymieszaj obie kasze i warzywa z oliwą z oliwek oraz listkami bazylii. |
Autor: przepisy.pl |