Jęczmień, pszenica i komosa z warzywami

0


Średnie


40 min.


4 os.

Składniki
kasza jęczmienna100 gramów
kasza orkiszowa25 gramów
komosa ryżowa25 gramów
Mieszanka ziół i przypraw Włoska z suszonymi pomidorami Knorr0.5 opakowań
marchewka1 sztuka
pomidor1 sztuka
por1 sztuka
bazylia5 listki
mrożona zielona fasola szparagowa 100 gramów
cukinia1 sztuka
cebula biała1 sztuka
ząbek czosnku2 sztuki
zielony groszek mrożony2 łyżki
oliwa1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Każdą kaszę wypłucz w zimnej wodzie i oddzielnie ugotuj do miękkości. Tak samo komosę ryżową.
Krok 2
Marchew, cukinię, cebulę oraz pomidory z puszki pokój w kostkę. Czosnek posiekaj, a pora pokrój w długie paski.
Krok 3
Na patelni zacznij smażyć pora i po chwili dodaj cukinie, marchew, cebulę i czosnek.
Krok 4
Teraz dodaj pomidory, mrożone warzywa i przyprawę Knorr. Smaż jeszcze 5 minut.
Krok 5
W dużej misce wymieszaj obie kasze i warzywa z oliwą z oliwek oraz listkami bazylii.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl