| |||||||||
| Składniki | ||
| kasza jęczmienna | 100 gramów | |
| kasza orkiszowa | 25 gramów | |
| komosa ryżowa | 25 gramów | |
| Mieszanka ziół i przypraw Włoska z suszonymi pomidorami Knorr | 0.5 opakowań | |
| marchewka | 1 sztuka | |
| pomidor | 1 sztuka | |
| por | 1 sztuka | |
| bazylia | 5 listki | |
| mrożona zielona fasola szparagowa | 100 gramów | |
| cukinia | 1 sztuka | |
| cebula biała | 1 sztuka | |
| ząbek czosnku | 2 sztuki | |
| zielony groszek mrożony | 2 łyżki | |
| oliwa | 1 łyżka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Każdą kaszę wypłucz w zimnej wodzie i oddzielnie ugotuj do miękkości. Tak samo komosę ryżową. |
| Krok 2 |
| Marchew, cukinię, cebulę oraz pomidory z puszki pokój w kostkę. Czosnek posiekaj, a pora pokrój w długie paski. |
| Krok 3 |
| Na patelni zacznij smażyć pora i po chwili dodaj cukinie, marchew, cebulę i czosnek. |
| Krok 4 |
| Teraz dodaj pomidory, mrożone warzywa i przyprawę Knorr. Smaż jeszcze 5 minut. |
| Krok 5 |
| W dużej misce wymieszaj obie kasze i warzywa z oliwą z oliwek oraz listkami bazylii. |
| Autor: przepisy.pl |