Jednogarnkowe danie z kaszą pęczak, warzywami i kurczakiem

78


Łatwe


40 min.


4 os.

Składniki
kasza pęczak 300 gramów
Fix Gulasz węgierski Knorr1 opakowanie
pierś z kurczaka 2 sztuki
cukinia0.5 sztuk
papryka czerwona1 sztuka
groszek zielony mrożony0.5 szklanek
oliwa z oliwek3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Pęczak ugotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu.
Krok 2
Piersi z kurczaka pokrój w niedużą kostkę i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie.
Krok 3
Cukinię oraz paprykę pokrój w kostkę i dodaj do kurczaka. Smaż chwilę razem.
Krok 4
Całość zalej 500 ml wody i zagotuj. Żeby danie było odpowiednio gęste i dobrze doprawione dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz. Wymieszaj, a następnie zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut.
Krok 5
Pod koniec dodaj zielony groszek. Całość ponownie zagotuj. Danie podawaj na ciepło z ugotowanym pęczakiem i np. z chrupiącymi grzankami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl