Jednogarnkowe danie z kaszą pęczak, warzywami i kurczakiem
  • 40 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kasza pęczak - 300 gramów
  • Naturalnie smaczne Gulasz Knorr - 1 opakowanie
  • pierś z kurczaka - 2 sztuki
  • cukinia - 0.5 sztuk
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • groszek zielony mrożony - 0.5 szklanek
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Pęczak ugotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu.
  2. Piersi z kurczaka pokrój w niedużą kostkę i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie.
  3. Cukinię oraz paprykę pokrój w kostkę i dodaj do kurczaka. Smaż chwilę razem.
  4. Całość zalej 500 ml wody i zagotuj. Żeby danie było odpowiednio gęste i dobrze doprawione dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz. Wymieszaj, a następnie zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut.
  5. Pod koniec dodaj zielony groszek. Całość ponownie zagotuj. Danie podawaj na ciepło z ugotowanym pęczakiem i np. z chrupiącymi grzankami.