|
Składniki | ||
ziemniaki | 4 sztuki | |
cebula | 2 sztuki | |
marchew | 2 sztuki | |
pieprz | ||
sól | ||
wołowina | 600 gramów | |
mąka | 2 łyżki | |
koncentrat pomidorowy | 1 łyżka | |
smalec | 4 łyżki | |
groszek konserwowy | 1 opakowanie | |
ostra papryka mielona |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Obrane cebule grubo posiekaj. |
Krok 2 |
Mięso pokrój w kostkę i oprósz mąką. |
Krok 3 |
Obrane ziemniaki i marchew pokrój kawałki. |
Krok 4 |
Na rozgrzanym smalcu podsmaż wołowinę, dodaj cebulę i podlej wodą. Zagotuj, zmniejsz płomień i duś około 1 godziny. |
Krok 5 |
W połowie czasu gotowania dodaj marchewkę i ziemniaki. |
Krok 6 |
Na sam koniec dodaj koncentrat i osączony groszek. Przypraw do smaku. |
Autor: pasibrzuch |