Jednogarnkowe danie z wołowiną

Składniki:

  • wołowina - 600 gramów
  • sól
  • ostra papryka mielona
  • koncentrat pomidorowy - 1 łyżka
  • smalec - 4 łyżki
  • mąka - 2 łyżki
  • cebula - 2 sztuki
  • groszek konserwowy - 1 opakowanie
  • marchew - 2 sztuki
  • ziemniaki - 4 sztuki
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Obrane cebule grubo posiekaj.
  2. Mięso pokrój w kostkę i oprósz mąką.
  3. Obrane ziemniaki i marchew pokrój kawałki.
  4. Na rozgrzanym smalcu podsmaż wołowinę, dodaj cebulę i podlej wodą. Zagotuj, zmniejsz płomień i duś około 1 godziny.
  5. W połowie czasu gotowania dodaj marchewkę i ziemniaki.
  6. Na sam koniec dodaj koncentrat i osączony groszek. Przypraw do smaku.