| |||||||||
| Składniki | ||
| ziemniaki | 4 sztuki | |
| cebula | 2 sztuki | |
| marchew | 2 sztuki | |
| pieprz | ||
| sól | ||
| wołowina | 600 gramów | |
| mąka | 2 łyżki | |
| koncentrat pomidorowy | 1 łyżka | |
| smalec | 4 łyżki | |
| groszek konserwowy | 1 opakowanie | |
| ostra papryka mielona |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Obrane cebule grubo posiekaj. |
| Krok 2 |
| Mięso pokrój w kostkę i oprósz mąką. |
| Krok 3 |
| Obrane ziemniaki i marchew pokrój kawałki. |
| Krok 4 |
| Na rozgrzanym smalcu podsmaż wołowinę, dodaj cebulę i podlej wodą. Zagotuj, zmniejsz płomień i duś około 1 godziny. |
| Krok 5 |
| W połowie czasu gotowania dodaj marchewkę i ziemniaki. |
| Krok 6 |
| Na sam koniec dodaj koncentrat i osączony groszek. Przypraw do smaku. |
| Autor: pasibrzuch |