Jednogarnkowe danie z wołowiną

2


Łatwe


90 min.


4 os.

Składniki
ziemniaki4 sztuki
cebula2 sztuki
marchew2 sztuki
pieprz
sól
wołowina600 gramów
mąka2 łyżki
koncentrat pomidorowy1 łyżka
smalec4 łyżki
groszek konserwowy1 opakowanie
ostra papryka mielona
Przygotowanie
Krok 1
Obrane cebule grubo posiekaj.
Krok 2
Mięso pokrój w kostkę i oprósz mąką.
Krok 3
Obrane ziemniaki i marchew pokrój kawałki.
Krok 4
Na rozgrzanym smalcu podsmaż wołowinę, dodaj cebulę i podlej wodą. Zagotuj, zmniejsz płomień i duś około 1 godziny.
Krok 5
W połowie czasu gotowania dodaj marchewkę i ziemniaki.
Krok 6
Na sam koniec dodaj koncentrat i osączony groszek. Przypraw do smaku.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl