|
Składniki | ||
Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka | |
ząbek czosnku | 1 sztuka | |
śmietana | 1 szklanka | |
mąka | 1 łyżka | |
olej sojowy lub słonecznikowy | 2 łyżki | |
suszone grzyby | 10 gramów | |
pietruszka | 1 sztuka | |
seler | 1 sztuka | |
kefir | 500 mililitrów | |
żur kiszony | 1 szklanka | |
woda | 1 litr |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Opłucz grzyby, namocz i ugotuj w wodzie, w której się moczyły. Pokrój w paski. |
Krok 2 |
Seler i pietruszkę ugotuj na wywarze z wody i kostki Knorr. Zmiksuj blenderem. |
Krok 3 |
Dodaj kefir i grzyby. Rozetrzyj czosnek z solą i dodaj do zupy razem z żurem. |
Krok 4 |
Olej rozetrzyj z mąką, rozprowadź śmietaną. Dodaj do żurku, zagotuj. Dopraw do smaku. |
Autor: przepisy.pl |