Jesienna zupa fasolowa

3


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
fasola jaś 2 szklanki
marchewka1 sztuka
liść laurowy2 sztuki
przecier pomidorowy 30%1 opakowanie
kiełbasa1 kilogram
masło1 łyżeczka
koperek1 pęczek
czosnek 2 sztuki
cukier2 łyżeczki
pieprz1 łyżeczka
przyprawa do dań z fasoli1 łyżka
Bulionetka drobiowa Knorr2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Fasolę typu Jaś moczymy przez noc. Następnie płuczemy i gotujemy do miękkości z dodatkiem liścia laurowego.Gdy fasola jest prawie miękka dodajemy starta na tarce marchewkę i przecier pomidorowy .Zagotowujemy.
Krok 2
Dodajemy bulion drobiowy knorr ,majeranek przyprawę do dań z fasoli ,doprawiamy pieprzem . Dodajemy cukier do smaku.
Krok 3
Pod koniec gotowania dodajemy wyciśnięty czosnek. Kiełbasę kroimy podsmażamy na maśle i dodajemy do zupy . Zagotowujemy .Lekko zaciągamy mąką . Dodajemy posiekany koperek
Autor: Ewa SidorPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl