Jesienna zupa krem z dyni

127


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
dynia np. Hokkaido1 kilogram
Rosół z kury Knorr1 sztuka
mleko kokosowe200 mililitrów
cebula1 sztuka
ząbek czosnku1 sztuka
kawałek świeżego imbiru, ok. 5 cm
brązowy cukier1 łyżka
pestki z dyni50 gramów
olej rzepakowy 1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Obierz i pokrój dynię na kawałki. Posiekaj cebulę i czosnek. Obierz i zetrzyj na tarce imbir. Przesmaż cebulę i czosnek na oleju.
Krok 2
Dodaj dynię, imbir i cukier. Smaż przez 5 min razem. Dodaj 1 l wody i kostki bulionowe Knorr. Całość gotuj do miękkości, ok. 10 min.
Krok 3
Zmiksuj zupę na gładko. Dodaj mleko kokosowe i jeszcze raz zagotuj. Podawaj z pestkami dyni.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl