|
Składniki | ||
dynia np. Hokkaido | 1 kilogram | |
Rosół z kury Knorr | 1 sztuka | |
mleko kokosowe | 200 mililitrów | |
cebula | 1 sztuka | |
ząbek czosnku | 1 sztuka | |
kawałek świeżego imbiru, ok. 5 cm | ||
brązowy cukier | 1 łyżka | |
pestki z dyni | 50 gramów | |
olej rzepakowy | 1 łyżka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Obierz i pokrój dynię na kawałki. Posiekaj cebulę i czosnek. Obierz i zetrzyj na tarce imbir. Przesmaż cebulę i czosnek na oleju. |
Krok 2 |
Dodaj dynię, imbir i cukier. Smaż przez 5 min razem. Dodaj 1 l wody i kostki bulionowe Knorr. Całość gotuj do miękkości, ok. 10 min. |
Krok 3 |
Zmiksuj zupę na gładko. Dodaj mleko kokosowe i jeszcze raz zagotuj. Podawaj z pestkami dyni. |
Autor: przepisy.pl |