Jesienna zupa z podgrzybkami
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • świeże grzyby (podgrzybki) - 500 gramów
  • skrzydełka z kurczaka - 3 sztuki
  • marchewki - 3 sztuki
  • ziemniaki - 5 sztuk
  • ziele angielskie - 2 sztuki
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • pieprz mielony - 1 szczypta
  • mąka tortowa - 1 łyżka
  • Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr - 1 sztuka
  • Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr - 1 sztuka
  • Rosół z kury Knorr - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Do garnka wlewam wodę ,myje grzyby akurat miałam podgrzybki z wczorajszego wypadu do lasu wkładam do garnka pokrojone lekko je podgotowuje i zbieram szum.
  2. Przecedzam grzyby i myje w ciepłej w zasadzie letniej wodzie .
  3. Teraz do garnka 3 litrowego wlewam dwa litry wody . Wkładam pokrojone w kostkę ziemniaki i dwie marchewki oraz 3 skrzydełka. Dodaje liść laurowy i ziele angielskie oraz 2 rosołki Knorr pietruszkę i cebule Knorr . Gotuje na małym ogniu kiedy ziemniaki zmiękną i marchew wyjmuje skrzydełka . Wkładam grzyby teraz gotuje z 20 minut i zagęszczam mąką chwila mieszania i zupa gotowa smacznego