Jesienna zupa z podgrzybkami

0


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
świeże grzyby (podgrzybki)500 gramów
skrzydełka z kurczaka3 sztuki
marchewki3 sztuki
ziemniaki5 sztuk
ziele angielskie2 sztuki
liść laurowy3 sztuki
pieprz mielony1 szczypta
mąka tortowa1 łyżka
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr1 sztuka
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr1 sztuka
Rosół z kury Knorr2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Do garnka wlewam wodę ,myje grzyby akurat miałam podgrzybki z wczorajszego wypadu do lasu wkładam do garnka pokrojone lekko je podgotowuje i zbieram szum.
Krok 2
Przecedzam grzyby i myje w ciepłej w zasadzie letniej wodzie .
Krok 3
Teraz do garnka 3 litrowego wlewam dwa litry wody . Wkładam pokrojone w kostkę ziemniaki i dwie marchewki oraz 3 skrzydełka. Dodaje liść laurowy i ziele angielskie oraz 2 rosołki Knorr pietruszkę i cebule Knorr . Gotuje na małym ogniu kiedy ziemniaki zmiękną i marchew wyjmuje skrzydełka . Wkładam grzyby teraz gotuje z 20 minut i zagęszczam mąką chwila mieszania i zupa gotowa smacznego
Autor: laleczka20Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl