Jesienny gulasz z kurczakiem, dynią i grzybami
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • piersi z kurczaka - 2 sztuki
  • Fix Gulasz z kurczakiem Knorr - 1 opakowanie
  • dynia - 200 gramów
  • pieczarki - 150 gramów
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • olej - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Mięso, dynię i paprykę pokrój w dużą, jednakową kostkę. Pieczarki pokrój w ćwiartki.
  2. Przesmaż kurczaka a następnie dodaj pokrojone warzywa oraz pieczarki. Smaż razem 2-3 minuty.
  3. Wsyp zawartość opakowania Knorr i zalej 500 ml wody. Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 12-15 minut. Danie podawaj np. z kaszą. Tip: Zamiast kurczaka możesz użyć innego rodzaju mięsa.