Jesienny gulasz z kurczakiem, dynią i grzybami

8


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
piersi z kurczaka2 sztuki
Fix Gulasz z kurczakiem Knorr1 opakowanie
dynia200 gramów
pieczarki150 gramów
papryka czerwona1 sztuka
cebula1 sztuka
olej3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Mięso, dynię i paprykę pokrój w dużą, jednakową kostkę. Pieczarki pokrój w ćwiartki.
Krok 2
Przesmaż kurczaka a następnie dodaj pokrojone warzywa oraz pieczarki. Smaż razem 2-3 minuty.
Krok 3
Wsyp zawartość opakowania Knorr i zalej 500 ml wody. Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 12-15 minut. Danie podawaj np. z kaszą. Tip: Zamiast kurczaka możesz użyć innego rodzaju mięsa.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl