Jesienny kociołek

24


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
kasza jęczmienna150 gramów
cebula1 sztuka
zielony groszek (świeży lub mrożony)100 gramów
puszka czerwonej fasoli400 gramów
koncentrat pomidorowy50 gramów
pieczarki200 gramów
ząbek czosnku2 sztuki
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny2 łyżki
Bulion warzywny Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Kaszę dokładnie opłucz i pozostaw do odsączenia.
Krok 2
Cebulę oraz pieczarki obierz i pokrój w kostkę.
Krok 3
Wrzuć je do garnka wysmarowanego Ramą i podsmaż. Po chwili dodaj czosnek.
Krok 4
Następnie wrzuć kaszę jęczmienną, dodaj 0,5 l bulionu warzywnego, koncentrat pomidorowy i duś pod przykryciem. Gdyby była potrzeba podlej wodą.
Krok 5
Po upływie ok. 20 minut dodaj odsączoną czerwoną fasolę, zielony groszek i duś do czasu aż wszystkie składniki będą miękkie. W razie potrzeby dopraw do smaku.
Autor: Dodietetyka.pl, mgr Katarzyna DiuwePrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl