Jesienny kociołek
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kasza jęczmienna - 150 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • zielony groszek (świeży lub mrożony) - 100 gramów
  • puszka czerwonej fasoli - 400 gramów
  • koncentrat pomidorowy - 50 gramów
  • pieczarki - 200 gramów
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 2 łyżki
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Kaszę dokładnie opłucz i pozostaw do odsączenia.
  2. Cebulę oraz pieczarki obierz i pokrój w kostkę.
  3. Wrzuć je do garnka wysmarowanego Ramą i podsmaż. Po chwili dodaj czosnek.
  4. Następnie wrzuć kaszę jęczmienną, dodaj 0,5 l bulionu warzywnego, koncentrat pomidorowy i duś pod przykryciem. Gdyby była potrzeba podlej wodą.
  5. Po upływie ok. 20 minut dodaj odsączoną czerwoną fasolę, zielony groszek i duś do czasu aż wszystkie składniki będą miękkie. W razie potrzeby dopraw do smaku.